jueves, diciembre 12, 2013

El historiador Carlos Barros señala la persecución oficialista a Josep Fontana




"Josep Fontana inaugura el congreso sobre las relaciones históricas entre Cataluña y España, denunciado por el Gobierno ante los tribunales, afirmando que no le asusta... ya sufrió represión durante el franquismo. Libertad para la historia. Solidaridad con los historiadores catalanes. Carlos Barros"

http://www.vilaweb.cat/noticia/4161546/20131212/josep-fontana-mentre-venia-he-avisat-familia-potser-mhavien-recollir-comissaria-guardia-civil.html


Josep Fontana: 'Mentre venia he avisat la família que potser m'havien de recollir a la comissaria de la guàrdia civil'

El catedràtic emèrit ha ironitzat sobre el fet que s'hagi denunciat el simposi 'Espanya contra Catalunya' a la fiscalia
El catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra Josep Fontana ha fet avui la lliçó inaugural del simposi 'Espanya contra Catalunya: una mirada històrica 1714-2014', organitzat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCH) i la Societat Catalana d'Estudis Històrics (SCEH). Amb el títol 'Espanya i Catalunya, tres-cents anys de conflicte polític', Fontana ha repassat les relacions institucionals entre Espanya i Catalunya i ha acabat recordant els versos de Miquel Martí i Pol: 'Posem-nos dempeus altra vegada i que se senti la veu de tots solemnement i clara.' Un cop feta la ponència, Fontana ha atès els mitjans de comunicació i ha lamentat la polèmica generada arran del simposi, sense que ni tan sols els que ho critiquen n'hagin conegut el contingut.
Fontana ha parlat sobre el fet que el simposi hagi estat denunciat a la fiscalia dient que no l'ha sorprès gens perquè ell ha viscut el franquisme. 'Mentre venia he avisat la família que potser m'havien de recollir a la comissaria de la guàrdia civil', ha ironitzat.

No hay comentarios.: